Zoeken

Marokko: grote fraude bij toelating tot medische faculteiten

6 augustus 2022 - 21:00 - Marokko

©

In Marokko is fraude aan het licht gekomen bij de selectieprocedures voor toelating tot medische faculteiten. Het ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie zit nu in de beklaagdenbank.

Hoewel het ministerie van Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie het gemiddelde voor toelating tot medische scholen op een score van 12/20 heeft gesteld, werd bij de laatste selectie toch fraude vastgesteld. Dit blijkt ook uit screenshots die op de sociale media circuleren van particuliere groepen die zich hiermee bezighouden. Het Arabischtalige dagblad Assabah meldt dat uit de schermafbeeldingen blijkt dat kandidaten die deelnamen aan de toelatingsexamens een grootscheepse zwendel organiseerden met het uitlekken van examenvragen.

Lees ook: Marokko belooft binnen 5 jaar een "voorbeeldig" gezondheidssysteem

Het departement van Abdellatif Miraoui zit in de beklaagdenbank. Op het internet beschuldigen artsen en studenten geneeskunde hem ervan een nationaal examen te hebben georganiseerd dat in alle streken hetzelfde was maar niet op hetzelfde tijdstip begon. De verbreding van de opleidingsbasis met de verlaging van het cijfergemiddelde voor toelating tot de faculteit en de verkorting van de opleidingsperiode, evenals de opname van studenten uit Oekraïne, werden volgens hen overhaast doorgevoerd. Dat alles brengt hen ertoe te concluderen dat de sector slecht wordt bestuurd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team