Zoeken

Zeven Marokkaanse universiteiten bij beste ter wereld

16 oktober 2022 - 07:00 - Marokko

©

Zeven Marokkaanse universiteiten zijn opgenomen in de Times Higher Education (THE) ranking voor 2023, waarin de 1500 beste universiteiten ter wereld in 104 landen zijn opgenomen.

Op de lijst staan de universiteiten Ibn Tofail, Cadi Ayyad, Sidi Mohamed Ben Abdallah (1001-1200) en Abdelmalek Essaadi, Hassan II, Mohammed V en Chouaib Doukkali (1201-1500). Volgens een verklaring van het ministerie van Hoger Onderwijs staat Marokko met deze prestatie op de 4ᵉ plaats wat betreft het aantal universiteiten op Afrikaans en Arabisch niveau in de ranking.

Lees ook: Marokkaanse universiteiten niet in Shanghai-ranglijst

In de periode van 2021 tot 2023 is Marokko in de wereldwijde ranglijst van beste universiteiten gestegen van 5 universiteiten in 2021 naar 7 universiteiten in de laatste editie voor 2023, aldus het ministerie.

Het ministerie prees deze prestatie en beloofde om samen met alle universiteiten de inspanningen te verdubbelen. Zo wordt deze rangschikking verbeterd in perfecte overeenstemming met het Nieuwe Ontwikkelingsmodel, dat de positie van Marokko als continentaal centrum voor hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en innovatie permanent wil veiligstellen.

Lees ook: Beste Marokkaanse universiteiten volgens CWUR

Bij het opstellen van de ranglijst houdt THE rekening met precieze wetenschappelijke criteria zoals onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht, impact van onderzoek, internationale openheid en innovatie.

Bladna.nl