Zoeken

Beste Marokkaanse universiteiten volgens CWUR

14 augustus 2022 - 10:20 - Marokko

©

In een nieuwe ranglijst van de 2000 beste universiteiten ter wereld voor het studiejaar 2022-2023, staan ​​vier Marokkaanse universiteiten. De lijst werd door het Center for World University Rankings (CWUR) opgesteld.

Het gaat om de Mohammed V-universiteit in Rabat, de Cadi Ayyad-universiteit in Marrakech, de Hassan II-universiteit in Casablanca en de Mohammed I-universiteit in Oujda.

Lees ook: Dit zijn de beste Marokkaanse universiteiten volgens CWTS Leiden

De Mohammed V-universiteit in Rabat voert volgens de statistieken de Marokkaanse ranglijst aan met een score van 70,5 en staat op de 950ᵉ plaats op de wereldranglijst. Daarna volgt de Cadi Ayyad Universiteit in Marrakech, die met een score van 70,1 op de 1024ᵉ plaats van de wereldranglijst staat. De Hassan II-universiteit in Casablanca en de Mohammed I-universiteit in Oujda volgen respectievelijk op de 1069ᵉ en 1090ᵉ plaats.

De ranglijst is opgesteld op basis van "de kwaliteit van het onderwijs, de werkgelegenheid van oud-studenten, de kwaliteit van de faculteit en de onderzoeksprestaties". De evaluatie-instantie baseert haar beoordeling op zeven indicatoren, die zijn onderverdeeld in vier hoofdgebieden: onderwijs, inzetbaarheid, faculteit en onderzoek.

Lees ook: Marokko: helft studenten verlaat universiteit zonder diploma

Op wereldschaal staan de Amerikaanse universiteiten bovenaan de ranglijst, gevolgd door China (302), Japan (118), het Verenigd Koninkrijk (94), Duitsland (69), India (67) en Zuid-Korea (57). In Afrika staat Egypte bovenaan de lijst met 20 universiteiten, gevolgd door Zuid-Afrika (12) en Tunesië (5).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team