Zoeken

Grote vastgoedfraude in Benslimane, verantwoordelijken opgepakt

1 september 2022 - 10:20 - Marokko

©

De voorzitter en de penningmeester van de "Amicale d’habitat Al Hamd" in Benslimane zijn gearresteerd wegens fraude, verduistering en schending van vertrouwen. De andere bestuursleden werden voorwaardelijk vrijgelaten maar worden op dezelfde gronden vervolgd.

Tegen de twee verantwoordelijken van de "Amicale d’habitat Al Hamd" was een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Zij zijn op bevel van de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg van de stad, in de gevangenis van Benslimane in voorlopige hechtenis gesteld, zo bericht het dagblad Al Ahdath Al Maghribia. De andere bestuursleden, die ook beschuldigd worden van fraude van gelden en schending van vertrouwen, worden in vrijheid vervolgd.

Lees ook: Vastgoedfraude van 30 miljoen dirham in Benslimane

Omdat verschillende klachten sinds 2018 zonder resultaat waren gebleven in Ain Sebaa, Mohammedia en Benslimane, wendden de slachtoffers zich uiteindelijk tot het presidium van het parket in Rabat. Daarop startte het parket in Benslimane een onderzoek. Het bedrag van de ongerechtvaardigde uitgaven van de twee hoofdverdachten bedroeg 2 miljoen dirham, volgens bronnen die nauw bij het onderzoek betrokken zijn.

Lees ook: Vastgoedfraude: Marokkaanse diaspora doet beroep op Koning Mohammed VI

Bij het begin van het onderzoek had de voorzitter van de Amicale verklaard dat hij een tussenpersoon een commissie van 1,4 miljoen dirham had betaald voor de aankoop van de grond voor het bouwproject. Nadat de secretaris-generaal dit had betwist, trok hij zijn verklaringen in en stelde dat de penningmeester had nagelaten deze uitgaven in het uitgavenregister te noteren nadat het bestuur had besloten niet langer samen te werken met de tussenpersoon.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team