Zoeken

Marokko: export 26 miljoen mondmaskers verloopt moeilijk

10 juni 2020 - 20:10 - Economie

©

Marokko vindt met moeite klanten in het buitenland voor zijn overproductie aan herbruikbare mondmaskers. Het koninkrijk wil daarom opnieuw normale textielproducten zoals kleren gaan exporteren.

L’Economiste bericht dat het aantal buitenlandse bestellingen voor herbruikbare mondmaskers sterk is afgenomen, waardoor Marokko met een voorraad van 26 miljoen mondmaskers met een geschatte exportwaarde van 30 miljoen euro, maar ook medische beschermingspakken, blijft zitten.

Ook in Marokko is de vraag naar herbruikbare mondmaskers erg laag. Marokkanen geven de voorkeur aan wegwerp mondkapjes.

Het ministerie van Handel en Industrie heeft als gevolg van deze situatie aan textielproducenten gevraagd om opnieuw een deel van de productie te wijden aan de confectie van meer traditionele textielwaren zoals broeken en truien. Marokko viseert voornamelijk de Spaanse, Italiaanse en Duitse markten.

Om de sector een boost te geven zal een platform worden opgericht om Marokkaanse industriëlen in contact te brengen met internationale kopers. Ook werd een commissie door het ministerie opgericht om de export van mondmaskers en andere beschermingsuitrusting in het buitenland te promoten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team