Zoeken

Marokko gaat 50% van zijn mondmaskerproductie exporteren

6 mei 2020 - 19:20 - Economie

©

Marokko produceert al ruim een maand op grote schaal mondmaskers. De lokale vraag werd volledig beantwoord waardoor het koninkrijk overweegt om de overproductie naar het buitenland te exporteren.

Mohammed Boubouh, voorzitter van de Marokkaanse Vereniging van Textiel- en Kledingindustrie (AMITH), bevestigt in een interview met L’Observateur, dat Marokko dagelijks 7 miljoen mondmaskers produceert die voldoen aan de internationale normen.

Sinds het begin van de coronacrisis pasten 32 bedrijven zich aan om mondmaskers te produceren in het koninkrijk. Ook werden de nodige maatregelen getroffen om de beschikbaarheid te garanderen van materiaal voor een grootschalige productie.

Volgens Boubouh is de productie meer dan voldoende om de private en publieke sector in Marokko te bevoorraden en zal de export van mondmaskers geen enkel probleem zijn. Het koninkrijk streeft er nu naar om de productie van wasbare mondkapjes met twee miljoen per dag te verhogen.

De sector wacht enkel op een toestemming van het ministerie van Industrie en Handel om mondkapjes naar voornamelijk Europa te gaan exporteren. Minstens 50 procent van de productie zal voor de lokale markt worden gehouden, terwijl de rest voor de uitvoer bestemd zal zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team