Zoeken

Algerije heeft wel degelijke mondmaskers uit Marokko ingevoerd

14 juni 2020 - 20:20 - Marokko

©

Meerdere Europese en Afrikaanse landen, waaronder Algerije, Mauritanië, Frankrijk en Duitsland, hebben mondmaskers uit Marokko ingevoerd voor de strijd tegen het coronavirus.

De autoriteiten hadden enkele weken terug berichten in de media over de export van Marokkaanse mondmaskers naar Algerije ontkend. Toch tonen gegevens van het Marokkaanse ministerie van Industrie en Handel aan dat Marokko een half miljoen mondmaskers aan Algerije heeft geleverd.

Maghreb Intelligence bericht tevens dat Frankrijk de belangrijkste klant van Marokko is met 6,2 miljoen mondmaskers. Daarna volgen Portugal (5,2 miljoen), Spanje (2,7 miljoen), Italië (1,7 miljoen) en Duitsland (1 miljoen).

Mauritanië is met 800.000 mondmaskers de eerste klant van het koninkrijk in Afrika. Daarna volgen Algerije (500.000) en Senegal (10.000).

Marokko exporteerde in de afgelopen weken 18,5 miljoen wegwerp en herbruikbare mondkapjes naar elf landen wereldwijd. Sinds het begin van de coronacrisis heeft Marokko tevens 278 miljoen mondmaskers geproduceerd. Het land heeft een dagelijkse productiecapaciteit van 12,5 miljoen maskers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team