Zoeken

Marokko wil massaal mondmaskers gaan exporteren

4 mei 2020 - 20:30 - Economie

©

Marokko wil een plaatsje in de wereldwijde race naar mondmaskers. Het koninkrijk wil zo snel mogelijk de overproductie van mondkapjes naar het buitenland gaan exporteren.

De binnenlandse vraag werd volledig opgevangen dankzij een dagelijks productie van 7 miljoen maskers. In het buitenland is de situatie heel anders en is de vraag veel hoger dan het aanbod.

Volgens het Frans blad Le Monde zal Marokko daarom in de komende dagen mondmaskers beginnen te exporteren, met name naar Frankrijk en Spanje.

In totaal produceren negentien textielfabrieken in Marokko op dag van vandaag mondkapjes die aan de internationale normen voldoen. De ontwikkeling van een mondmaskerindustrie in een recordtijd, werd onder meer mogelijk gemaakt dankzij subsidies van het coronafonds. Marokko begon op 7 april mondkapjes te produceren.

Ook wetenswaardig is dat 34 bedrijven in Marokko zonder enkele financiële steun stoffen mondmaskers zijn gaan produceren, waarvan een deel voor de export bestemd is. Volgens het ministerie van Industrie en Handel exporteren vijf van deze bedrijven al mondkapjes naar Europa. Vijf anderen zullen dat in de komende dagen ook gaan doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team