Zoeken

Marokko: epidemiologische situatie onder controle volgens Premier

12 juni 2021 - 13:40 - Marokko

©

Afgelopen donderdag heeft de Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani verklaard dat de epidemiologische situatie in Marokko onder controle is en dat het koninkrijk er alles aan gedaan heeft om het aantal ziekenhuisopnames en stergevallen zo laag mogelijk te houden.

De premier deed deze verklaring tijdens een videovergadering van de regeringsraad. El Othmani prees de collectieve inspanningen van de regering die alle kwesties in verband met de coronaviruspandemie heeft bestudeerd om de gezondheidsbescherming en de veiligheid van de burgers te waarborgen. Ook benoemde hij de inspanningen van de Marokkaanse regering voor het behouden van het sociaal-economisch evenwicht in het koninkrijk.

Lees ook: Daling ziekenhuisopnames door Covid-19 in Marokko

De Marokkaanse premier verklaarde dat er op sociaal en economisch gebied onder leiding van Koning Mohammed VI vele inspanningen zijn geleverd om de gevolgen van de coronacrisis te kunnen verzachten. Ook prees hij de samenwerking tussen het koninkrijk en de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) die ervoor gezorgd heeft dat een daling van het groeipercentage van 6% is afgewend en dat 71% van de banen die tijdelijk opgeschort waren tijdens de crisis behouden zijn gebleven.

Volgens El Othmani blijkt uit internationale rapporten dat Marokko zwaar heeft geleden maar wel op de goede weg is naar herstel. De premier meent dat het ergste achter de rug is, maar hij spreekt ook de hoop uit dat de vaccinatiecampagne wat meer versneld kan worden zodat er eerder groepsimmuniteit wordt bereikt in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team