Zoeken

Marhaba 2021 is dubbele uitdaging voor Marokko

24 juni 2021 - 15:00 - Marokko

©

Afgelopen dinsdag heeft de Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani benadrukt dat Operatie Marhaba 2021 een dubbele uitdaging oplevert voor Marokko. Aan de ene kant moet het voor wereld-Marokkanen zo makkelijk mogelijk worden gemaakt om het koninkrijk te bezoeken en aan de andere kant moet de vooruitgang die is geboekt in de strijd tegen het coronavirus worden behouden en worden voortgezet.

De premier uitte zijn waarschuwing tijdens de maandelijkse algemene beleidsvergadering in de Kamer van Adviseurs in Rabat. "We worden geconfronteerd met een echt nationaal epos en iedereen moet bijdragen aan het succes ervan, om van de zomer van 2021 een seizoen van patriottisme, solidariteit en hoop te maken", verklaarde El Othmani. Het doel is om tienduizenden wereld-Marokkanen van de 3ᵉ en 4ᵉ generatie te verwelkomen in Marokko.

Lees ook: Eerste veerboot aangekomen in Nador, wereld-Marokkanen dolgelukkig (foto’s)

Ook vermeldde El Othmani dat het besluit om de grenzen vanaf 15 juni te heropenen is gebaseerd op de positieve ontwikkeling van de epidemiologische situatie in Marokko en de daling van het aantal infecties en sterfgevallen. Ook de vlotte voortgang van de landelijke vaccinatiecampagne is volgens de premier doorslaggevend geweest in de besluitvorming. El Othmani vindt dat de vooruitgang in de strijd tegen het coronavirus ten koste van alles moet worden behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team