Zoeken

Premier El Othmani noemt gezondheidssituatie in Marokko "zorgwekkend"

18 juli 2021 - 12:40 - Marokko

©

Ondanks het feit dat de landelijke vaccinatiecampagne in Marokko weer op gang komt, is de epidemiologische situatie in het koninkrijk aanzienlijk verslechterd. De Marokkaanse autoriteiten roepen de bevolking op om de gezondheidsregels strikt na te leven. De Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani noemt de situatie zorgwekkend.

Tijdens een zitting van de Regeringsraad heeft premier El Othmani verklaard dat de gezondheidssituatie in de afgelopen dagen aanzienlijk is verslechterd, meldt persbureau MAP. Hij is bezorgd over de enorme groei van het aantal besmettingen met het coronavirus in Marokko en vindt dat de ernst van de situatie en de noodzaak om de gezondheidsregels strikt te blijven volgen, beter moet worden gecommuniceerd aan de bevolking.

Lees ook: "Delta-variant is in opmars in Marokko”

“Het aantal gevallen van Covid-19-besmettingen is aanzienlijk toegenomen en bereikte 547.273 sinds het eerste geval dat op 2 maart 2020 werd vastgesteld. In totaal zijn 527.256 gevallen van herstel en 9404 sterfgevallen geregistreerd", verklaarde Saadeddine El Othmani.

Ook heeft de premier het voortgangsrapport over de aanpak van de coronaviruspandemie in Marokko, dat vorige week aan zowel de Eerste als de Tweede Kamer is gepresenteerd, aangehaald tijdens de vergadering. Hij ziet de verbeteringen die er volgens dit rapport aan het huidige beleid moeten worden aangebracht als een "democratische test".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team