Zoeken

Premier Marokko spreekt over coronabeperkingen

14 augustus 2021 - 15:00 - Marokko

©

Marokko heeft enkele dagen geleden opnieuw strengere preventieve maatregelen ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Deze maatregelen zorgen voor enige onbegrip onder de bevolking. Premier Saadeddine El Othmani heeft geprobeerd de vele vragen te beantwoorden.

Op zijn Facebook-pagina stelt El Othmani dat de aanscherping van de preventieve maatregelen, waaronder de avondklok en de sluiting van de horeca om 21 uur, het gevolg is van het hoog aantal ernstige gevallen en overlijdens door Covid-19 die in de afgelopen weken werden geregistreerd.

Lees ook: Sebta en Melilla: Marokko zoekt steun bij Arabische landen

"De besluiten van de regering werden genomen op aanbeveling van een wetenschappelijk comité van experts. Zij stellen dat de invoering van deze maatregelen nodig zijn vanwege de forse toename van nieuwe besmettingen en kritieke gevallen", aldus de premier.

Lees ook: Opening high-tech vaccinodroom in Casablanca (video)

El Othmani heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan Marokkanen te vragen om alle nodige maatregelen te treffen om hun eigen gezondheid te beschermen en het virus te bestrijden. Hij benadrukte ook de noodzaak om de vaccinatiecampagne te versnellen.

"Blijf een mondmasker dragen, gebruik handgel en laat je vaccineren.", concludeerde het regeringshoofd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team