Zoeken

Epidemiologische situatie in Marokko steeds zorgwekkender

13 april 2021 - 17:40 - Marokko

©

De epidemiologische situatie in Marokko doorgaat een kritieke fase. Tijdens de afgelopen twee weken stonden alle seinen op rood, met een toename van 15% van nieuwe positieve gevallen. De regering maakt zich zorgen.

In twee weken tijd is de epidemiologische situatie in Marokko erg verslechterd, met een toename van 15% nieuwe gevallen. Vooral in Casablanca, dat met 70% van de in het hele land geregistreerde gevallen, alle records breekt.

Premier Saadeddine El Othmani zette op maandag 12 april, voor de twee Kamers van het Parlement, de oorzaken van de tendens van deze nieuwe gevallen uiteen en besprak de acties die de regering van plan is te ondernemen om de situatie onder controle te krijgen, meldt de krant Al Ahdath Al Maghribia.

"De epidemiologische situatie in Marokko is zorgwekkend," zegt Mouad Mrabet, coördinator van het centrum voor noodoperaties op het gebied van de gezondheid, dat gekoppeld is aan het ministerie van Volksgezondheid. Hij voegt eraan toe dat het aantal besmettingen in de afgelopen anderhalve maand opnieuw is opgelopen, na een lange periode van daling sinds half november.

In de regio Casablanca-Settat worden 50 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners vastgesteld, dat is 5 keer meer dan het nationale gemiddelde, aldus de krant. Volgens Mouad Mrabet wijst dat erop dat Marokko een derde golf van verspreiding van het virus nadert. Volgens de woordvoerder van de gezondheidsautoriteiten is het doel vandaag om de toename van nieuwe gevallen in de regio onder controle te krijgen, zodat deze zich niet uitbreidt naar andere regio’s waar de tendens dalende is.

In zeven regio’s zijn er ook besmettingen met de nieuwe Britse variant, vervolgt de ambtenaar. Volgens hem werden er reeds 115 mensen positief bevonden voor deze nieuwe virusvariant. Daarom verzoekt het ministerie van Volksgezondheid Marokkaanse burgers om de coronamaatregelen na te blijven leven, om zo ook de verspreiding te beperken van de Britse variant, die sneller wordt overgedragen dan de andere varianten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team