Zoeken

Daling ziekenhuisopnames door Covid-19 in Marokko

13 juni 2021 - 19:20 - Marokko

©

Afgelopen dinsdag hebben de Marokkaanse autoriteiten in Rabat bekend gemaakt dat het aantal ziekenhuisopnames van Marokkanen die ernstig ziek zijn door een besmetting met het coronavirus in de afgelopen weken verder is afgenomen en zelfs tot stilstand is gekomen. In sommige regio’s van het koninkrijk is er echter nog wel een toename van het aantal besmettingen.

Het hoofd van de afdeling epidemiologie, Abdelkrim Meziane Bellefquih, heeft laten weten dat er in de afgelopen twee weken ondanks een lichte toename van de besmettingen, een stagnatie is geweest in het aantal Marokkanen dat Covid-19 heeft opgelopen. Volgens Bellefquih is de lichte stijging van het aantal besmettingen te wijten aan de versoepeling van de gezondheidsmaatregelen na Eid ul-Fitr.

Uit de cijfers die Bellefquih presenteerde blijkt dat de groei van het aantal besmettingen in de afgelopen twee weken is gestegen van 2,46% naar 3,87%. In de regio Casablanca-Settat is de groei van het aantal besmettingen in twee weken tijd opgelopen tot 8,29%.

Lees ook: Marokko: epidemiologische situatie onder controle volgens Premier

Het aantal Marokkanen dat in kritieke toestand moest worden opgenomen op een intensive-care afdeling is gedurende de laatste twee weken met 11,8% gedaald, van 208 opnames naar 186 ernstige gevallen. Ook het sterftecijfer in Marokko heeft in de afgelopen twee weken gefluctueerd tussen de 50 en 56 sterfgevallen.

Bellefquih meldde ook dat de vaccinatiecampagne goed verloopt en riep de Marokkaanse bevolking op om zich ondanks de versoepeling van de beperkende maatregelen te blijven houden aan de gezondheidsregels. Er zijn momenteel 9 miljoen Marokkanen die hun eerste dosis van het vaccin hebben ontvangen en 6 miljoen inwoners van het koninkrijk zijn volledig gevaccineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team