Zoeken

Slachtoffers seksuele intimidatie in Marokko: "Breek de stilte"

10 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

De Nationale Raad voor de Mensenrechten (CNDH) roept op om alle gevallen van chantage, seksuele intimidatie en machtsmisbruik op school te melden. De voorzitter van de raad zegt van plan te zijn rondetafelgesprekken te organiseren over geweld, pesterijen, sextortion en de bescherming van slachtoffers in Marokko.

Het verschijnsel "seks voor goede cijfers" heeft de aandacht van de CNDH getrokken. Amina Bouayach heeft op dinsdag 4 januari een vergadering gehouden met de voorzitters van de regionale mensenrechtencommissies en de voorzitter van de permanente commissie voor gelijkheid en non-discriminatie, nadat de regionale mensenrechtencommissies in Settat, Oujda en andere steden, studentes hadden gehoord die het slachtoffer zijn geworden van deze praktijken.

Lees ook: Toename seksuele intimidatie fout van Marokkaanse samenleving (video)

Voor de CNDH wordt het hoog tijd om de bewustwording te vergroten bij slachtoffers, maar vooral om deze gedragingen te veroordelen. Het gaat er ook om na te gaan hoe de slachtoffers en informanten kunnen worden beschermd.

De CNDH grijpt deze gelegenheid aan om zich te verheugen over de sterke ondersteuning van haar campagne die is opgestart onder het motto "Zwijg niet tegen geweld tegen vrouwen en meisjes".

Lees ook: Marokko: seksuele intimidatie studenten wijdverbreid

Amina Bouayach spoort studentes aan om aangifte te doen van misdrijven die tegen hen zijn begaan en garandeert hen dat de omstandigheden zullen worden gecreëerd om de naleving van hun recht op privacy en geheimhouding bij alle onderzoeks- en gerechtelijke procedures te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team