Zoeken

Tanger: docent jaar cel in voor seksuele intimidatie

14 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg van Tanger heeft een professor van de Koning Fahd Vertaaluniversiteit in dezelfde stad veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens "seksuele intimidatie en afpersing".

Omdat hij zich heeft schuldig gemaakt aan seksuele intimidatie en aanranding van studentes, moet de professor naast zijn gevangenisstraf 50.000 dirham schadevergoeding en een boete van 5000 dirham betalen.

Lees ook: Marokko: mensenrechtenorganisaties getroffen door seksschandaal

Het Marokkaanse onderwijs werd in de laatste maanden opgeschrikt door talrijke gevallen van afpersing, intimidatie en mishandeling van studentes door leerkrachten. Meerdere slachtoffers besloten uiteindelijk het stilzwijgen te doorbreken en rechtvaardigheid te eisen.

Lees ook: Marokko: docent 2 jaar cel in wegens seksuele intimidatie

Sinds 2018 is er een wet tegen seksuele intimidatie van kracht in Marokko en stelt deze strafbaar op openbare plaatsen en werkplekken. Maar organisaties voor vrouwenrechten vinden dat de wet moet worden aangescherpt om ervoor te zorgen dat de voorziene straffen rekening houden met de in diskrediet geraakte emancipatie van Marokkaanse vrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team