Zoeken

Marokko overweegt decriminalisering alcohol

4 juni 2022 - 18:20 - Marokko

©

De hervorming van het Marokkaanse Wetboek van Strafvordering staat op het punt goedgekeurd te worden. Minister van Justitie Abdellatif Ouahbi zei dat de hervorming onder meer de decriminalisering van de verkoop en consumptie van alcohol zal invoeren.

In een debat met Nabil Benabdallah, secretaris-generaal van de PPS, op dinsdagavond, gaf de minister van Justitie enkele details en beklemtoonde dat hij de uiteindelijke versie van het Wetboek van Strafvordering niet vóór 2023 aan het parlement zal presenteren. "Ik zal de opstelling van deze nieuwe tekst voorzitten en er als minister van Justitie voor zorgen dat het toekomstige Wetboek van Strafvordering zijn definitieve vorm krijgt," kondigde de PAM-leider aan.

Lees ook: Marokko: alcoholprijzen rijzen de pan uit na Ramadan

Voor Abdellatif Ouahbi is het onvoorstelbaar dat justitie alcoholconsumenten blijft straffen, dit terwijl ze belasting betalen. "Ik vind het absurd dat een alcoholconsument aan de ene kant belasting betaalt voor alcohol terwijl hij aan de andere kant gestraft wordt voor het consumeren ervan," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team