Zoeken

Marokko: alcoholprijzen rijzen de pan uit na Ramadan

13 mei 2022 - 21:00 - Economie

©

De prijzen van alcoholische dranken zijn sinds het einde van de Ramadan in Marokko zo sterk gestegen, dat het de winkeliers én de consumenten raakt.

In de steden Casablanca, Rabat en Marrakech zijn de prijzen van alcohol vlak na de Ramadan bijna over de hele linie gestegen. Dit constateren de eigenaars van de drankgelegenheden. Tot de alcoholische dranken die het hardst worden getroffen door de prijsstijging behoren bier (+40 cent) en andere dranken (+10%, 10 dirham per fles).

De prijsverhoging is problematisch voor handelaren. "Ik vond het erg moeilijk om de prijsverhoging door te voeren in deze crisissituatie, maar ik heb niet echt een keuze," zegt een beroepsbeoefenaar in de sector tegen Maghreb Intelligence.

In Marokko zijn de belastingen op alcohol- en bierconsumptie een financiële meevaller voor de staat. Volgens gegevens van de Marokkaanse schatkist (TGR) leveren belastingen op tabak en alcoholische dranken jaarlijks gemiddeld 20 miljard dirham op. De bijdrage van deze belastingen aan de staatsbegroting is dan ook enorm.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team