Zoeken

Reactie Abdellatif Ouahbi op verwachte kabinetswijziging

19 augustus 2022 - 12:20 - Marokko

©

Abdellatif Ouahbi, minister van Justitie en secretaris-generaal van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), zou één van de ministers zijn die op de ontslaglijst staan, mocht een herschikking van de Marokkaanse regering bevestigd worden.

Het is nog niet bekend of Abdellatif Ouahbi bij de herschikking zijn portefeuille zal verliezen. In ieder geval heeft de minister van Justitie tegen het dagblad Al Ahdath Al Maghribia gezegd dat hij van niets op de hoogte is.

Lees ook: Kabinetshervorming verwacht in Marokko

Ouahbi gaf echter toe dat de duur van de regering technisch en grondwettelijk beperkt is. "Wanneer een minister toetreedt tot de regering, moet hij weten dat hij slechts enkele dagen of maanden in functie kan zijn, maar hij kan ook een volledige ambtstermijn van vijf jaar hebben."

Lees ook: Premier Aziz Akhannouch bezig met herschikking

De minister verklaarde verder dat premier Aziz Akhannouch hem nooit heeft ingelicht over een herschikking van het kabinet of over zijn ontslag. Volgens hem zullen er geen wijzigingen in de regeringsploeg plaatsvinden zolang sommige ministers met verlof zijn. Abdellatif Ouahbi vervangt tijdelijk zijn collega Chakib Benmoussa, minister van Onderwijs, Kinderwelzijn en Sport, die met verlof is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team