Zoeken

Marokko: bijna 400 cyberaanvallen verijdeld in 2020

20 november 2021 - 12:40 - Marokko

©

Marokko is er in 2020 in geslaagd om zo’n 400 cyberaanvallen en hackpogingen door vijandige individuen en staten te verijdelen.

Er wordt een heus cyber-offensief gevoerd om de informatiesystemen van verschillende openbare en particuliere structuren te beschermen, aldus het Directoraat-generaal voor de beveiliging van informatiesystemen (DGSSI), dat vorig jaar een stijging vast heeft gesteld van het aantal aanvallen, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko en Israël nemen deel aan cyberaanval-oefening

Daartoe zijn verschillende interventies uitgevoerd om gevoelige informatiesystemen te beschermen tegen interne of externe aanvallen en om het hoofd te bieden aan elke vorm van bedreiging die deze systemen zou kunnen treffen. Het doel is het garanderen van de vertrouwelijkheid, de veiligheid en de uitwisseling van informatie, ongeacht hun mate van gevoeligheid, aldus de DGSSI.

Om dit te bereiken hebben deskundigen van het directoraat een 100% Marokkaans encryptieapparaat ontwikkeld. Dit apparaat is ter beschikking gesteld van gevoelige infrastructuren die op dit systeem vertrouwen om hun gegevens te beschermen, of het nu gaat om spraak of tekst, die op verschillende media wordt uitgezonden.

Ook zijn er geavanceerde versleutelingssystemen geïnstalleerd om gegevens en communicatie te beschermen. Sommige ministeriële departementen, alsook gevoelige instellingen en structuren, maken ook gebruik van toepassingen van de DGSSI om hun gegevensuitwisselingen in de vorm van spraak of data te beveiligen.

Lees ook: Marokkaanse bedrijven getroffen door cybercriminelen

Dankzij deze inspanningen heeft Marokko vooruitgang kunnen boeken op het gebied van cyberveiligheid. Het koninkrijk is daarmee opgeschoven van de 93ᵉ positie op de wereldranglijst in 2018, naar de 50ᵉ plaats op een ranglijst die is opgesteld door de Internationale Telecommunicatie Unie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team