Zoeken

Marokko en Israël nemen deel aan cyberaanval-oefening

19 november 2021 - 20:30 - Wereld

©

Marokko heeft dinsdag deelgenomen aan een internationale oefening die een cyberaanval tegen de luchtvaartsector simuleerde. De oefening was georganiseerd door het Israëlische Nationale Directoraat voor Cyberveiligheid, in het Israëlische paviljoen van de Dubai World Expo.

"Internationale organisatie en samenwerking zijn nodig op dit gebied, aangezien er in het afgelopen decennium een grote toename werd geregistreerd van het aantal pogingen tot aanvallen tegen de wereldwijde luchtvaartsector, met verschillende niveaus van geavanceerdheid," zei Tamir Goren, directeur speciale technologieën bij de technologische afdeling van het Israëlische Nationale Directoraat voor Cyberveiligheid, geciteerd door de gespecialiseerde website Israeldefense.

Lees ook: Marokko en Israël gaan samenwerken op gebied cyberdefensie

"De luchtvaart is steeds digitaler geworden, wat het risico van aanvallen aanzienlijk heeft verhoogd. Er hebben zich nog geen aanvallen voorgedaan die de veiligheid van de luchtvaart in het gedrang hebben gebracht, maar de luchtvaartsector en de cyberbeveiligingsautoriteiten voeren enorme inspanningen op dit gebied, om de veiligheid van de luchtvaart en de functionele continuïteit ervan te blijven waarborgen" voegde hij eraan toe.

Naast Marokko en Israël, namen aan de grootschalige simulatieoefening ook vertegenwoordigers van luchthavenautoriteiten, luchtvaartmaatschappijen, vliegtuigfabrikanten, cyberbeveiligingsautoriteiten en gespecialiseerde bedrijven uit verschillende landen deel, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Griekenland, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Marokkaanse bedrijven getroffen door cybercriminelen

Marokko en Israël ondertekenden op 15 juli in Rabat een overeenkomst inzake cyberveiligheid met betrekking tot "operationele samenwerking, onderzoek, ontwikkeling en het delen van informatie en kennis".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team