Zoeken

Politie verscherpt controles in Rabat

24 december 2021 - 19:00 - Marokko

©

Met het oog op de eindejaarsfeesten heeft de politieprefectuur van Rabat haar agenten opgedragen de veiligheid van de bevolking en de eigendommen te versterken door het nemen van preventieve maatregelen om de orde te handhaven.

Deze maatregelen betreffen met name de gerechtelijke en administratieve controleposten, de bestaande controleposten aan de ingangen van de stad en de hoofdwegen. De verkeerspolitie zal overgaan tot de controle van verdachte auto’s en de verificatie van de identiteit van de weggebruikers. De bewakingspatrouilles in verschillende straten en wijken van de hoofdstad zullen ook versterkt worden, meldt een persbericht van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

Lees ook: Recordjaar voor Marokkaanse Politie

De maatregelen liggen in het verlengde van de inspanningen die de DGSN op nationaal niveau levert om personen en goederen te beschermen en alle vormen van criminaliteit te bestrijden, aldus de nota. De politie in Rabat heeft volgens de dienst belangrijk werk verricht in het jaar 2021, door middel van veiligheidsinterventies en de arrestatie van verdachte personen. Er werden dit jaar 270.793 personen op heterdaad gearresteerd in de hoofdstad, tegen 180.347 in 2020, dit is een stijging met bijna 50%, volgens de gegevens van het hoofd van de anti-gangbrigade van de gerechtelijke politie van Rabat, Zohair Raji.

Lees ook: Abdellatif Hammouchi verwent Marokkaanse politieagenten

De veiligheidsactiviteiten hebben dit jaar ook geleid tot de arrestatie van 9720 gezochte personen, tegen 8290 in 2020, een stijging met bijna 18%. Sinds half december hebben de acties geleid tot de arrestatie van 3796 personen op heterdaad en 244 gezochte personen tegen 170 personen vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team