Zoeken

Marokko: correcte kleding vereist in openbare diensten

10 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

Marokkaanse ambtenaren worden verzocht om zich formeel te kleden op hun werkplek. Volledige kostuums met stropdas of een traditionele djellaba worden aanbevolen. De regering roept functionarissen hiermee tot de orde.

De uitvoerende macht wil de administratie een nieuw imago geven. Dat geldt ook voor het beeld van ambtenaren, die "slecht gekleed" zouden zijn, aldus een verklaring van premier Aziz Akhannouch. In een nota heeft het ministerie dat belast is met de betrekkingen met het Parlement, aangegeven dat ambtenaren voortaan op hun kleding moeten letten, meldt Al Ahdath Al Maghribiya.

Lees ook: Vakbond eist 1000 dirham meer voor ambtenaren

Marokkaanse ambtenaren zouden zich niet bekommeren om hun uiterlijk, zowel op hun werkplek als wanneer zij in direct contact staan met burgers, aldus de nota. Hetzelfde geldt wanneer zij officiële interne en externe vergaderingen hebben en zelfs wanneer ze buitenlandse gasten ontvangen.

Lees ook: Marokko: overheidsambtenaren moeten bezittingen bekendmaken

Een gênante situatie, vooral omdat ambtenaren geacht worden de regering en het openbaar bestuur te vertegenwoordigen, aldus de krant. Om deze situatie te verhelpen eist het ministerie dat ze kleding dragen die representatief is voor de overheidsadministratie, in de overtuiging dat dit zal bijdragen tot een beter imago van de overheidsdienst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team