Zoeken

Ministerie van Binnenlandse Zaken tikt PJD op vingers

30 juli 2022 - 19:00 - Marokko

©

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gereageerd op geruchten over de tussentijdse verkiezingen van 21 juli. De afdeling veroordeelt de "schadelijke en onaanvaardbare beschuldigingen" dat de verkiezingen door sommige ambtenaren gecontroleerd zouden zijn.

Deze beschuldigingen, verspreid door de leiding van de PJD-partij die aan de verkiezingen deelnam, kunnen de geloofwaardigheid van de verkiezingen ondermijnen. Ze zouden ook twijfel kunnen zaaien over het geplande en grondige verloop van de verkiezingen, zegt het ministerie in een verklaring.

Lees ook: Vijf PJD-leden aangeklaagd voor rechtbank van Tetouan

De afdeling vraagt zich af of het juist was om overheidsmedewerkers die bijdroegen aan het succes van deze tussentijdse verkiezingen de schuld te geven. "Deze beschuldigingen, die op elke verkiezingsdag herhaald worden, zijn een minachting van de democratische verworvenheden van ons land en de inspanningen van allen, de regering, de constitutionele organen, de verantwoordelijke politieke partijen en de professionele media," aldus het ministerie.

Lees ook: Kamerleden in Marokko vervolgd na weigeren vermogensaangifte

Tenslotte wordt benadrukt dat er wettelijke, gerechtelijke en politieke garanties waren om de transparantie van de verkiezingen te garanderen. "Iedereen die het er niet mee eens is, heeft de mogelijkheid zich tot de bevoegde grondwettelijke instanties te wenden om de verkiezingsuitslag aan te vechten," besluit het ministerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team