Zoeken

Onderzoek naar fraude in Marokkaans consulaat Barcelona

1 oktober 2022 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Er loopt een fraude-onderzoek naar drie ambtenaren van het Marokkaanse consulaat-generaal in Barcelona. Ze worden ondervraagd door de Nationale Brigade van de Gerechtelijke Politie (BNPJ).

De drie ambtenaren zouden betrokken zijn bij een fraudezaak bij de dienst voor paspoorten. De feiten dateren van december 2019. In januari 2020 heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken inspecteurs gestuurd naar het consulaat-generaal in Barcelona en verwees de zaak daarna door naar de algemene schatkist van het Koninkrijk (TGR).

Lees ook: Vlag Marokkaans consulaat Utrecht verwijderd en vertrapt

Het TGR stuurde ook inspecteurs naar het genoemde consulaat en verzocht daarna het gerechtelijk bureau van het koninkrijk twee klachten in te dienen bij de financiële rechtbanken. De zaak wordt onderzocht door de Gerechtelijke Politie.

Lees ook: Extreemrechts vernielt Marokkaans consulaat in Las Palmas

Van de drie ambtenaren die bij de verduisteringszaak betrokken zouden zijn, is er al één teruggeroepen naar het ministerie in Rabat. De andere twee zijn lokale ambtenaren (contractuele werknemers die in Spanje zijn aangenomen). Het contract van één van hen is inmiddels ook al beëindigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team