Zoeken

Marokko: overheidsambtenaren moeten bezittingen bekendmaken

18 februari 2022 - 19:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten illegale verrijking op te sporen bij mokadems en andere overheidsambtenaren, die van corruptie een filosofie hebben gemaakt. Zij worden aangespoord al hun bezittingen te melden.

Om corruptie te bestrijden is het ministerie van Binnenlandse Zaken van plan alle bezittingen van mokadems en andere hulpambtenaren te registreren, meldt Assabah.

Lees ook: Marokko: meerdere verantwoordelijken opgepakt na vervalsen documenten voor Algerijnen

Met het oog hierop wordt hen gevaagd zo snel mogelijk een invulformulier over te leggen. Zij moeten bijzonderheden verstrekken over hun eigendommen om hun financiële toestand te beoordelen. Deze inventarisatie van het vermogen van deze personen volgt op de ontvangst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken van verscheidene rapporten over gevallen van illegale verrijking.

Ongeveer 100 mokadems die in diverse steden werken, zijn reeds geschorst en zullen worden berecht, terwijl anderen na een onderzoek door de Koninklijke Gendarmerie naar andere regio’s van het koninkrijk zullen worden gestuurd.

Lees ook: Vijftigtal overheidsagenten gestraft vanwege machtsmisbruik in Marokko

Het onderzoek, dat voortvloeit uit klachten van burgers, heeft verschillende misbruiken aan het licht gebracht waarvoor mokadems verantwoordelijk zijn. Speurders hebben verschillende gevallen van corruptie ontdekt, die vooral ten goede kwamen aan de bazen van de illegale woningbouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team