Zoeken

Ambtenaren in Marokko: geen boosterdosis, geen salaris!

7 februari 2022 - 21:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering zou sancties kunnen opleggen aan ambtenaren die hun vaccinatiepas nog niet hebben vervolledigd. Er wordt een verbod overwogen op de werkplek, gevolgd door salarisinhoudingen, om ambtenaren te dwingen de derde dosis van het coronavaccin te nemen.

Volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia zou Marokko aan alle staatsambtenaren een derde dosis van het coronavaccin kunnen opleggen, als voorwaarde om toegang te krijgen tot hun werkplek. Ambtenaren die de boosterdosis weigeren, zullen als afwezig worden beschouwd en zullen niet worden betaald voor de niet gewerkte dagen.

Lees ook: Marokko: verplichte vaccinatie om grenzen te heropenen?

De krant bericht dat de maatregel reeds wordt toegepast bij het ministerie van Digitale Overgang en Bestuurlijke Hervorming. De afdeling heeft de boosterdosis opgelegd aan al zijn ambtenaren. Het gebrek aan een derde dosis wordt door het ministerie beschouwd als "een functieverwaarlozing, met alle juridische gevolgen van dien".

Lees ook: Covid Marokko: vierde vaccindosis niet uitgesloten

Premier Aziz Akhannouch zou dit besluit steunen en de opdracht hebben gegeven tot een telling van de ambtenaren die niet in orde zijn, om alles in het werk te stellen om hen te overtuigen van de noodzaak om aan deze gezondheidsmaatregel te voldoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team