Zoeken

Marokko heeft niets te vrezen van nieuwe coronavariant ’Mu’

4 september 2021 - 12:40 - Marokko

©

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de verspreiding bevestigd van een nieuwe variant van het coronavirus genaamd ’Mu’. Dit variant werd voor het eerst in januari in Colombia ontdekt, aldus de WHO in een wekelijkse rapport over de pandemie.

In Marokko wordt bezorgd gereageerd op het nieuws van de nieuwe variant. Toch is er volgens de experts niets te vrezen en vormt ’Mu’ geen gevaar voor het koninkrijk.

Lees ook: Covid-19 Marokko: piek derde coronagolf voorbij

Volgens de WHO vertoont de nieuwe variant karakteristieken die het gevaarlijker zou maken dan de reeds bekende coronavarianten. De bestaande vaccins zouden ook niet effectief zijn tegen ’Mu’. Nieuwe onderzoeken zijn echter nodig om de variant beter te begrijpen schrijft SNRT News.

De wereldwijde prevalentie van de Mu-variant bedraagt minder dan 0,1%. Toch is de prevalentie in Colombia (39%) en Ecuador (13%) gestaag toegenomen, meldt de WHO. Volgens Tayeb Hamdi, arts-onderzoeker in gezondheidsbeleid en -systemen in Marokko, is de verspreiding van de Mu-variant, die voor het eerst in Colombia werd ontdekt, erg laag op mondiaal niveau.

Lees ook: Marokkaanse coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

De Delta blijft wereldwijd de meest verspreide variant. Voorlopig "vertegenwoordigt de variant Mu geen risico voor Marokko, noch voor het merendeel van de andere landen in de wereld. We moeten waakzaam blijven voor deze nieuwe variant, maar het is voorlopig geen bron van zorgen voor ons in Marokko", aldus de expert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team