Zoeken

Er is geen Marokkaanse coronavariant ontdekt

6 april 2021 - 17:40 - Marokko

©

In tegenstelling tot de geruchten die op sociale netwerken de ronde doen, verzekert het regionale gezondheidsdirectoraat van Ouarzazate dat er in de stad geen nieuwe coronavariant is ontdekt.

"In Ouarzazate is sinds 24 maart geen nieuwe besmetting gemeld. Sindsdien zijn 250 nieuwe tests uitgevoerd, die allemaal negatief waren", aldus de regionale gezondheidsdienst van Ouarzazate in een verklaring.

Naast de Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten werd er volgens een studie die zondag online is gepubliceerd, een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt, "B.1.528" genaamd. Op zijn Facebookpagina zegt gezondheidswerker Azzedine Ibrahimi, dat waarnemingen "een nieuwe variant [...] aan het licht hebben gebracht die 25 mutaties bevat en waarvan de biologische kenmerken nog moeten worden vastgesteld", en dat er "een evaluatie aan de gang is om het mogelijke effect van deze genetische veranderingen te beoordelen".

Naast het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Japan, hebben ook andere landen de WHO in kennis gesteld van het bestaan van nieuwe varianten. De Marokkaanse autoriteiten hebben vooralsnog geen melding gemaakt van het bestaan van een nieuwe variant van Covid-19 in het koninkrijk. Met de maand Ramadan voor de deur, doet Marokko zijn uiterste best om gezondheidsmaatregelen te nemen die een derde golf van de epidemie kunnen voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team