Zoeken

Marokkaanse variant coronavirus ontdekt in Ouarzazate

8 april 2021 - 10:40 - Marokko

©

De directeur van het biotechnologielaboratorium van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie in Rabat, Azzedine Ibrahimi, heeft in de krant Hespress verklaard dat er in Ouarzazate een nieuwe variant van het coronavirus is ontdekt.

Door onderzoek van het Wetenschappelijk Comité Covid-19 zijn er tot nu 28 nieuwe varianten van het coronavirus aangetroffen in Marokko, waaronder de Britse en de Nigeriaanse variant. Gezien het voorspoedige verloop van de landelijke vaccinatiecampagne maakt Azzedine Ibrahimi zich niet erg ongerust over de 100% Marokkaanse variant van het coronavirus. "Zolang mensen zien dat het aantal sterfgevallen afneemt en dat het gezondheidssysteem in staat is om het aantal positieve gevallen van het virus op te vangen, is er een gevoel van veiligheid bij het publiek", zegt Ibrahimi.

Toch maakt Ibrahimi zich ook zorgen nu er vele varianten van het coronavirus zijn gevonden in Marokko. Via zijn Facebookpagina maakte hij bekend dat uit het onderzoek naar de uitbraak van de Britse variant in Dakhla is gebleken, dat het zeer waarschijnlijk is dat de Britse variant ook elders in het koninkrijk te vinden is.

Hoewel professor Ibrahimi de situatie in Marokko omschrijft als "semi-stabiel", benadrukt hij het belang van het naleven van de gezondheidsregels. "Vooral omdat ons vaccinatieproces nog niet is voltooid en nog steeds afhankelijk is van de internationale vaccinmarkt", zegt de academicus. Hij spreekt de hoop uit dat de coronacrisis in de zomer voorbij zal zijn in Marokko, en voorziet dat na Eid ul-Fitr de maatregelen versoepeld gaan worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team