Zoeken

Marokko schort vluchten met Zuid-Afrika op

27 november 2021 - 12:40 - Marokko

©

Passagiers uit Zuid-Afrika kunnen Marokko niet meer binnenkomen. De Marokkaanse autoriteiten vrezen de B.1.1.529-coronavariant, die is opgedoken in het zuiden van Afrika.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de variant als "zorgelijk" bestempeld. Deskundigen van de WHO zijn bijeengeroepen om de beschikbare data over de variant te bespreken, die voorlopig de benaming B.1.1.529 kreeg. Het spike-eiwit om de cel binnen te komen zou op 32 plaatsen afwijken, waardoor bezorgdheid is ontstaan over de mate van besmettelijkheid. Mogelijk werken ook de coronavaccins minder goed tegen de nieuwe variant.

Lees ook: Marokko schort vluchten naar Frankrijk op

Uit vrees voor besmettingen en om de resultaten te beschermen die Marokko heeft geboekt in de strijd tegen de coronapandemie, hebben de Marokkaanse autoriteiten besloten om de toegang tot het land te ontzeggen aan alle passagiers uit Zuid-Afrika.

Lees ook: Marokko schort vluchten met Nederland op

Naast Zuid-Afrika gaat het besluit ook nog over de landen Botswana, Namibië, Lesotho, Eswatini, Mozambique en Zimbabwe, aldus het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkaanse diaspora.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team