Zoeken

Marokko verbiedt nieuwjaarsviering en stelt avondklok in

21 december 2021 - 15:40 - Marokko

©

Marokko heeft maandag een verbod op oudejaarsfeesten afgekondigd, als onderdeel van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

De Marokkaanse regering heeft een reeks maatregelen aangekondigd die zullen worden toegepast in de nacht van 31 december op 1 januari. Het betreft onder meer een verbod op alle nieuwjaarsvieringen, een verbod op feesten in hotels, restaurants en toeristische etablissementen, de sluiting van restaurants en cafés om 23.30 uur en de invoering van een nachtklok tussen middernacht en 6 uur ’s ochtends.

Lees ook: Marokko geeft onderdanen nog één week om terug te keren

Marokko kondigde op 15 december de eerste vaststelling aan van een besmettingsgeval met de Omikronvariant van het coronavirus en sloot donderdag meteen zijn gedeeltelijk heropende grenzen, in het licht van de zeer snelle verspreiding van deze nieuwe variant. De regering zal wel nog speciale repatriëringsvluchten toestaan naar het buitenland, met name naar Europa.

Lees ook: Marokko verlengt opschorting luchtverbindingen

De Marokkaanse regering had op 4 december al besloten om alle festivals en grote culturele en artistieke evenementen te verbieden, wegens de verspreiding van de nieuwe variant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team