Zoeken

Marokkaanse coronavaccin eind dit jaar beschikbaar

4 september 2021 - 11:20 - Marokko

©

Marokko zal binnenkort Covid-19 vaccins produceren en bottelen. De eerste doses van het product worden voor december dit jaar verwacht. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen het Chinese laboratorium Sinopharm, die het gelijknamige vaccin ontwikkelde, en zijn Marokkaanse tegenhanger Sothema.

Op de productie van vaccins in Marokko wordt al sinds augustus 2020 gewacht. Op dat moment ondertekende het koninkrijk een partnerschapsovereenkomst met China voor de Marokkaanse productie van vaccins, biologische geneesmiddelen en andere serums, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko en Israël werken samen aan productie coronavaccin

Als onderdeel van het partnerschap tussen de laboratoria van de twee landen, komt een delegatie van Chinese deskundigen in de tweede helft van november naar de faciliteiten van Sothema, waar het vaccin geproduceerd zal worden. Zij gaan een beoordeling maken van de apparatuur en de organisatie van de ontvangst van de grondstoffen die zullen worden gebruikt.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft groen licht voor Marokkaanse vaccinproductie

De laboratoria van Sothema hebben momenteel een productiecapaciteit van 5 miljoen doses per maand, met de mogelijkheid om de capaciteit op te schalen in de komende jaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team