Zoeken

Marokko zou coronavaccins kunnen produceren voor heel Afrika

20 februari 2021 - 14:00 - Marokko

©

Als Marokko bereid is om een productie-eenheid voor coronavaccins voor Afrika te huisvesten, dan kan het rekenen op een financiële bijdrage van Brussel. Dit is wat een woordvoerder van de Europese Commissie donderdag heeft gezegd.

In antwoord op een vraag over de rol die Marokko kan spelen vanwege zijn positie als poort tussen de Europese Unie en Afrika, zei de woordvoerder van de Europese Commissie dat "in het geval dat farmaceutische bedrijven een duidelijk en gestructureerd voorstel doen, dat voldoet aan alle voorwaarden voor een gepaste productieketen in Marokko, met inbegrip van technische, regelgevende en vergunningsvoorwaarden, de Europese Commissie zou kunnen deelnemen aan de financiering van een eenheid voor de productie van vaccins in het Koninkrijk".

Het is volgens hem "belangrijk dat Afrika een interne vaccin-produktiecapaciteit ontwikkelt". Bovendien "zal de infrastructuur ook nodig zijn na de pandemie van het Coronavirus". De besprekingen hierover tussen de Europese Unie en de Afrikaanse Unie "zijn aan de gang", voegde hij eraan toe. En "de financiële instrumenten waarover de Commissie beschikt, met name het Europees Fonds voor Duurzame Ontwikkeling Plus (EFSD+), zijn geschikt om publiek-private partnerschappen in het algemeen en op dit gebied in het bijzonder te ondersteunen".

Tegelijkertijd herinnerde de woordvoerder van de Europese uitvoerende macht eraan dat de Europese Commissie 456 miljoen euro aan bilaterale hulp heeft gemobiliseerd om tegemoet te komen aan de huidige gezondheids- en sociaal-economische behoeften in Marokko, als onderdeel van de reactie op het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team