Zoeken

Marokko: productie Sinopharm-vaccins begint eind 2021

10 juli 2021 - 10:00 - Marokko

©

Door een overeenkomst die de Marokkaanse autoriteiten hebben gesloten met het Chinese farmaceutische bedrijf Sinopharm zal de Marokkaanse productie van coronavaccins op korte termijn van start gaan. Het Marokkaanse bedrijf Sothema is verantwoordelijk voor het opzetten van de productielijn waarmee de vaccins worden geproduceerd, ingepakt en opgeslagen in een gekoelde omgeving. Maanden geleden is het Marokkaanse bedrijf al begonnen met de productie van de flacons voor de vaccins.

Op instructie van Koning Mohammed VI is de realisatie van een regionaal centrum voor de productie en distributie van coronavaccins van de Chinese farmaceut Sinopharm van start gegaan, meldt de krant Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft groen licht voor Marokkaanse vaccinproductie

Volgens het dagblad zullen de laboratoria van Sothema aan het einde van dit jaar in staat zijn om het Sinopharm-vaccin te produceren. De vaccins die van de productielijn van Sothema afrollen zullen volledig verpakt zijn en klaar voor gebruik. De wens die Koning Mohammed VI in augustus 2020 voor het eerst heeft uitgesproken zal naar verwachting aan het einde van dit jaar of in het begin van 2022 uitkomen.

Het startschot voor de Marokkaanse vaccinproductie was de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst in het koninklijke paleis in Fez waarbij functionarissen van Sinopharm en partners uit de publieke en private sector aanwezig waren. In 2020 heeft een gezamenlijke commissie van Chinese en Marokkaanse experts een inspectiebezoek gebracht aan de laboratoria van Sothema om te bepalen in hoeverre de faciliteiten van het Marokkaanse bedrijf geschikt waren voor de productie van vaccins.

Lees ook: Marokkaanse vaccin over 4 tot 6 maanden beschikbaar

Het is de bedoeling dat Sothema 5 miljoen doses van het Sinopharm-vaccin per maand gaat produceren. Het project gaat gemoeid met een investering van 500 miljoen dollar die zal worden opgebracht door het Hassan II fonds en een consortium van Marokkaanse banken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team