Zoeken

Europa aanvaardt Marokkaans vaccinatiepaspoort

17 september 2021 - 11:20 - Marokko

©

Reizen naar landen van de Europese Unie wordt gemakkelijker voor Marokkanen. De Europese Commissie heeft woensdag besloten dat de door Marokko afgegeven Covid-19-certificaten in overeenstemming zijn met die van de Europese Unie (EU).

Dit is goed nieuws voor Marokkanen en buitenlanders die hun gezondheidspas in Marokko hebben ontvangen. Door dit besluit is Marokko het enige Afrikaanse en Arabische land dat een dergelijke status heeft binnen de Europese Unie. "Door het Koninkrijk Marokko overeenkomstig het ’SGC’Cov-’systeem afgegeven Covid-19-vaccinatie- en testcertificaten worden, teneinde het recht van vrij verkeer binnen de Unie te faciliteren, beschouwd als gelijkwaardig met die welke zijn afgegeven overeenkomstig Verordening (EU) 2021/953," zo luidt de tekst van het Europese besluit geciteerd door MAP.

Lees ook: Marokko lanceert vaccinatiepaspoort

De Commissie voegt eraan toe dat Marokko bij verordening wordt verbonden met het vertrouwenskader voor het digitale Covid-certificaat van de EU. Het besluit van Brussel volgt op technische tests die de Europese Commissie heeft uitgevoerd om de echtheid, geldigheid en integriteit van de in Marokko afgegeven vaccinatiepaspoorten te controleren.

Volgens hetzelfde besluit heeft Marokko aan de Europese Commissie meegedeeld dat het de door de EU-lidstaten en de landen van de Europese Economische Ruimte (EER) afgegeven vaccinatie-, test- en herstelcertificaten aanvaardt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team