Zoeken

Marokko overweegt coronapaspoort voor vliegtuigpassagiers

6 december 2020 - 18:20 - Marokko

©

Marokko overweegt een nieuw coronapaspoort voor vliegtuigpassagiers, parallel aan de corona-vaccinatiecampagne, die in de maand december zal plaatsvinden. Dit heeft minister van Volksgezondheid Khalid Ait Taleb aangekondigd.

Deze beslissing wordt gemotiveerd door de nieuwe toegangsvoorwaarden die veel landen opleggen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zei de minister tijdens een persconferentie.

Met dit digitaal reisdocument kunnen Marokkaanse burgers vrij reizen naar landen waar het vaccin vereist is. Minister Ait Taleb benadrukte wel dat ook het coronavaccin verplicht zal worden in bepaalde sectoren.

Het internationaal samenwerkingsorgaan tussen luchtvaartmaatschappijen (IATA) kondigde de ontwikkeling aan van een digitale oplossing om internationaal reizen te hervatten. De ’IATA Travel Pass’ biedt informatie over reis-, test- en vaccin vereisten en stelt reizigers in staat om een digitaal paspoort aan te maken waarvan de informatie wordt gedeeld met luchtvaartmaatschappijen en -autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team