Zoeken

Marokko: ook hotels overwegen coronapaspoort

17 december 2020 - 09:40 - Marokko

©

Professionals in de Marokkaanse toerismesector hebben weer een sprankje hoop gekregen door de grootscheepse vaccinatiecampagne die binnenkort van start gaat om de verspreiding van het coronavirus in Marokko te stoppen. De vice-president van de Nationale Confederatie voor Toerisme (CNT), Fouzi Zemrani, verwacht dat het herstel voor zijn sector in april 2021 gaat beginnen.

"Dit is inderdaad goed nieuws. Dankzij de vaccinatiecampagne, zelfs als we enkele beperkende maatregelen zouden handhaven, zou het toerisme vanaf de maand april 2021 een beetje op adem kunnen komen", vertelt Zemrani aan Maroc Hebdo. In zijn ogen betekent de start van de vaccinatiecampagne in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk (twee van de belangrijkste markten voor toeristen in Marokko) vanaf januari 2021 ook een nieuwe kans voor Marokkaanse touroperators.

Volgens Zemrani is de verplichting om een gezondheidspaspoort mee te nemen, waaruit blijkt dat iemand gevaccineerd is, vooral belangrijk omdat er op die manier voor gezorgd kan worden dat vliegtuigen met een maximaal aantal passagiers naar Marokko kunnen vliegen. Volgens hem is dit niet alleen een garantie voor veiligheid, maar ook een maatregel waardoor er meer toeristen naar het koninkrijk kunnen komen. "Het gezondheidspaspoort is een beslissing van de International Air Transport Association (IATA). Het doel is om er zeker van te zijn dat het gastland geen risicovolle en asymptomatische passagiers ontvangt, maar ook om het aantal vliegtuigstoelen te maximaliseren, omdat we niet langer verplicht zullen zijn om sociale afstand te bewaren", legt Zemrani uit.

De expert merkt ook op dat de invoering van een gezondheidspaspoort absoluut geen wereldprimeur is. "Saudi-Arabië vereist het voor Hajj- en Umrah-verblijven en het wordt ook aanbevolen bij reizen naar bepaalde Afrikaanse landen om besmetting met tropische ziekten te voorkomen", zegt hij. Volgens de ambtenaar zou het geen extra problemen opleveren als ook hotels om het gezondheidspaspoort gaan vragen.

"Het zou een goede beslissing kunnen zijn om dit paspoort te formaliseren op het niveau van verschillende sectoren en instellingen zoals hotels en restaurants. Zelfs als dit paspoort niet verplicht is, zal dat wel het geval zijn, aangezien toegang tot verschillende diensten afhankelijk zal zijn van de presentatie van dit paspoort ", legt Zemrani uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team