Zoeken

Toerisme: toename aantal aankomsten in Dakhla

31 mei 2021 - 15:00 - Marokko

©

Het gaat momenteel erg goed met het toerisme in de stad Dakhla. Hiermee is de stad volgens het tijdschrift Jeune Afrique de "belichaming van het succes van het nieuwe ontwikkelingsmodel van de zuidelijke provincies van Marokko" en "de showcase van de zachte kracht van de Marokkaanse diplomatie".

Volgens het tijdschrift heeft Dakhla in de afgelopen jaren geprofiteerd van een ontwikkelingsprogramma van tientallen miljarden dirhams. Ook het feit dat de stad in toenemende mate onderdak biedt aan consulaten van verschillende landen, zou Dakhla tot een "continentaal knooppunt" kunnen maken.

De website Infomediaire meldt dat de aanwezigheid van tientallen consulaten van Afrikaanse landen, een afdeling van de American International Development Finance Corporation (DFC) en een afdeling van de Marokkaanse Kamer van Koophandel, steeds meer investeerders aantrekt in Dakhla. De stad die bekend staat als een paradijs voor watersporters heeft in de afgelopen vijftien jaar ook verschillende internationale evenementen georganiseerd. Zo wordt er in december het ’AI-forum voor klimaat’ georganiseerd. Experts uit verschillende landen zullen samenkomen in Dakhla om ideeën uit te wisselen over het gebruik van kunstmatige intelligentie bij de bescherming van het milieu en de strijd tegen klimaatverandering.

Vóór dit forum in december zal ook nog het door de coronapandemie uitgestelde Crans Montana-forum worden gehouden. Deze conferentie voor ontwikkelingsvraagstukken stond origineel gepland op 18 maart 2020, maar is verplaatst naar 22 juni 2021. Daarna volgt er ook nog een virtuele conferentie over Afrikaanse vrouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team