Zoeken

Marokko-Brazilië: Brazilianen bekritiseren scheidsrechters

28 maart 2023 - 08:00 - Sport

©

Brazilië werd zaterdag in een vriendschappelijke wedstrijd in het Grote Stadion van Tanger met 2-1 verslagen door Marokko. De Seleçao heeft moeite om de nederlaag te verwerken die hen doet denken aan het fiasco in Qatar. Volgens hen is het Tunesische arbitraal trio verantwoordelijk voor hun nederlaag.

Brazilië hoopte zijn overwicht op Marokko te bevestigen, dat tijdens het laatste WK in Qatar op de 4ᵉ plaats eindigde. Maar in plaats van de overwinning die de Seleção verwachtte, waren het de Atlas Leeuwen die bevestigden dat hun run in Qatar niet op toeval berustte. Volgens de Brazilianen was de schuld voor hun nederlaag de scheidsrechter. Interim-coach Ramon Menezes verklaarde dit tijdens de persconferentie na de wedstrijd. "We hadden wat problemen in het begin van de wedstrijd, dat was voorspelbaar. We dachten met name in de eerste helft de verdediging wat te versterken, vooral op de flanken, want Marokko is erg sterk op de flanken, vooral op rechts. [...]. Ik ben niet iemand die veel over de arbitrage spreekt, maar iedereen heeft het gezien."

Lees ook: Marokko verslaat Brazilië: 2-1 voor de Atlas Leeuwen

Vergelijkbare opmerkingen klinken bij Casemiro, die werd gemangeld door Azzedine Ounahi. Hij vindt dat de hoofdscheidsrechter te veel overtredingen tegen Brazilië heeft gefloten. Hij klaagde ook over een doelpunt van Vinicius Jr. dat werd afgekeurd wegens buitenspel in de eerste helft. "We hadden moeten winnen, maar ik denk dat de opzet van de wedstrijd goed zat. Het grootste probleem was volgens mij, met alle respect, de scheidsrechter," zei hij.

Lees ook: Walid Regragui bedankt fans en spelers na overwinning op Brazilië

Rodrygo was ook kritisch over de scheidsrechter, maar erkent dat Marokko een sterk en geweldig team heeft. "Ik praat niet graag over de scheidsrechter, maar het was nogal ingewikkeld, hij wilde het spel niet laten lopen. Hij floot steeds overtredingen wanneer we de druk opvoerden. Dat maakte het een beetje ingewikkeld. Maar ik ga geen excuses gebruiken. Het is een heel sterk team, dat het heel goed heeft gedaan op het WK," vertelde de spits aan verslaggevers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team