Zoeken

Twee Braziliaanse spelers uitgeschakeld voor oefenduel Marokko

20 maart 2023 - 22:00 - Sport

©

Brazilië kan voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko op 25 maart, geen beroep doen op twee van de belangrijkste spelers in de selectie. Het betreft Paris Saint-Germain verdediger Marquinhos en Tottenham aanvaller Richarlison. Volgens interim-coach Ramón Menezes hebben beide spelers ernstige blessures opgelopen bij hun respectievelijke clubs.

Marquinhos is nog steeds herstellende van een buikspierblessure en zal niet fit zijn voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko in Tanger op zaterdag, meldt de Braziliaanse Voetbal Confederatie (CBF) in een verklaring.

Lees ook: Marokko-Brazilië: Atlas Leeuwen willen revanche op Seleçao

Richarlison raakte geblesseerd in de Premier League wedstrijd van zaterdag tegen Southampton en verliet "huilend het veld". De artsen van Tottenham hebben de Braziliaanse teamarts Rodrigo Lasmar laten weten dat de aanvaller niet fit is om te spelen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko, de eerste wedstrijd van Brazilië na hun uitschakeling in de kwartfinale van het WK 2022 in Qatar tegen Kroatië.

Interim coach Ramon Menezes bestudeert nog steeds de mogelijkheid om twee extra spelers op te roepen, om de geblesseerden te vervangen, aldus het CBF. De namen van de mogelijke vervangers zullen bekend worden gemaakt wanneer Menezes en andere leden van het technisch comité van het Braziliaanse team in Marokko aankomen. Volgens de lokale pers zou verdediger Bremer (Juventus) Marquinhos kunnen vervangen.

Lees ook: Brazilië speelt oefenduel tegen Marokko zonder Neymar

Richarlison en Marquinhos presteerden uitzonderlijk goed op het WK 2022 en stonden hoog op de initiële lijst van de coach voor het oefenduel tegen de Atlas Leeuwen. Nu beide spelers niet in actie komen, zijn er nog maar negen spelers die op het WK speelden, in de 23-koppige selectie voor deze wedstrijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team