Zoeken

Wedstrijd Marokko-Peru gezien door Peruaanse pers

31 maart 2023 - 07:00 - Sport

©

Ook al zit het Peruaanse team nog ver onder zijn beste niveau, het slaagde er toch in om gelijk te spelen tegen Marokko (0-0). De Atlas Leeuwen hadden enkele dagen eerder Brazilië verslagen (2-1).

De Peruanen speelden dinsdag in Madrid een zware wedstrijd tegen de Atlas Leeuwen, de halve finalisten van het WK 2022 in Qatar. De Peruaanse ploeg had geen goed oog in de wedstrijd, na de 2-0 nederlaag tegen Duitsland en de incidenten met de Spaanse politie, die leidden tot de arrestatie van Pedro Gallese, de aanvoerder van het team. Maar het Peruaanse team bleek toch in staat om een goede defensieve strategie toe te passen, met een 4-2-3-1 en probeerde de bal zoveel mogelijk in bezit te houden.

Lees ook: Wedstrijduitslag: Marokko speelt gelijk tegen Peru

Door de goede verdediging kon het Peruaanse team de aanvallen van de Marokkaanse spitsen zoals Ziyech, Aboukhlal, Boufal en anderen indammen. Het team van Juan Reynoso speelde echter niet goed op het middenveld. Het lage spelniveau was de hele wedstrijd voelbaar. Aanvoerder Pedro Gallese, die in hechtenis was genomen, werd in de vroege uren van dinsdagochtend vrijgelaten. Vooral de keeper van Orlando City was een van de krachten van het Peruaanse team. Volgens de gespecialiseerde website Sofascore was hij de tweede beste performer van het team met een score van 7,3.

Met vier vrijmakingen, vier intercepties en twee tackles, scoorde verdediger Anderson Santamaría, die als de beste speler van Peru in de wedstrijd wordt beschouwd, een 7,4. Verdediger Carlos Zambrano daarentegen was te agressief en werd van het veld gestuurd nadat hij Boufal tegen de grond had geschopt (79e minuut). Volgens Sofascore was hij verantwoordelijk voor twee vrijmakingen, twee intercepties en een tackle, en won hij ook drie grondduels van de mogelijke zes. Hij scoorde een 6,5.

Lees ook: Marokkaans elftal zes keer meer waard dan Peruviaans team

Het Peruaanse team speelde te defensief, maar toch al beter in vergelijking met de wedstrijd tegen Duitsland. Het probleem blijft de aanval. Zowel tegen Marokko als Duitsland wisten de Peruaanse aanvallers geen enkel doelpunt te scoren. Juan Reynoso bracht met nog één minuut te spelen Percy Liza in, maar die kon zijn ene schot van buiten het strafschopgebied niet laten tellen. Geen van hen bracht de Marokkaanse doelman Yassine Bounou in gevaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team