Marokko verslaat Brazilië: 2-1 voor de Atlas Leeuwen

26 maart 2023 - 12:30 - Sport

©

De Atlas Leeuwen hebben zaterdagavond een knappe prestatie geleverd op het veld van het Grote stadion in Tanger. Het Marokkaans elftal behaalde zijn eerste overwinning tegen één van de grootste voetbalnaties ter wereld, Brazilië (2-1).

Tegen een Braziliaanse selectie zonder zijn sterren, leverden de mannen van Walid Regragui een uitstekende prestatie en toonden ze gedurende de hele wedstrijd technische en tactische beheersing. Al in de eerste helft namen de Atlas Leeuwen de leiding dankzij een prachtig doelpunt van Sofiane Boufal.

Ondanks enkele Braziliaanse pogingen slaagde de Marokkaanse verdediging erin om sterk en goed georganiseerd te blijven en voorkwam zo dat de Seleção zijn gebruikelijke spel kon ontwikkelen. Casemiro scoorde in de 67e minuut de gelijkmaker na een fout van de Marokkaanse keeper Yassine Bounou.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bezorgde Abdelhamid Sabiri, die net op het veld was gestuurd door bondscoach Walid Regragui, zijn team de overwinning dankzij een perfecte assist van Achraf Hakimi.

Een historische overwinning die het nieuwe statuut van Marokko als wereldwijde voetbalmacht bevestigt. Het belooft een mooie toekomst voor de Atlas Leeuwen, die volgende week in Spanje tegen Peru spelen.