Zoeken

Walid Regragui bedankt fans en spelers na overwinning op Brazilië

27 maart 2023 - 14:00 - Sport

©

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui bedankte het publiek dat massaal naar Tanger is gekomen om de Atlas Leeuwen te steunen tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië. De wedstrijd eindigde in een historische overwinning voor Marokko (2-1).

Het nationaal elftal kon voor de eerste thuiswedstrijd sinds de aanstelling van Walid Regragui rekenen op de steun van zo’n 65.000 Marokkaanse fans die vanaf de tribune bijdroegen aan de overwinning tegen het mythische team van Brazilië, eerste op de FIFA ranking.

Lees ook: Marokko verslaat Brazilië: 2-1 voor de Atlas Leeuwen

De Marokkaanse coach was zeer blij met het resultaat niettegenstaande de onzekerheden aan het begin. "Ik heb altijd gezegd dat de jongens geschiedenis willen schrijven", zei Regragui. Hij prees de motivatie en vastberadenheid van de Atlas Leeuwen, met Achraf Hakimi die onzeker was voor de wedstrijd erop stond om te spelen, Azzedine Ounahi die geblesseerd was of Sofyan Amrabat die de hele week ziek was.

Regragui liet niet na om ook het publiek te bedanken voor hun steun. "Dit volk, wij houden van hen en zij houden van ons. Het is ongelooflijk hoeveel liefde ze ons geven. We zullen voor hen vechten," voegde de coach eraan toe. De aanvoerder van de Atlas Leeuwen, Romain Saïss, bedankte ook het publiek en zei dat het de "ingesteldheid" van de ploeg was die "het verschil maakte" tegen "een geweldig team van Brazilië".

Lees ook: Walid Regragui wil Afrika Cup 2024 winnen

Na deze thuisoverwinning denkt Walid Regragui al aan het oefenduel tegen Peru, dat dinsdag in Madrid gepland staat. "We moeten ons niet laten meeslepen [...], we moeten snel herstellen voor de wedstrijd tegen Peru," zei hij. De spelers hebben ook niet veel tijd om op krachten te komen voor de wedstrijd, die 30 minuten na de iftar van start gaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team