Zoeken

Nasser Bourita nodigt Israëlische verantwoordelijken uit in Marokko

20 september 2021 - 12:00 - Marokko

©

Nasser Bourita, minister van Buitenlandse zaken, Afrikaanse samenwerking en Marokkanen in het buitenland, heeft tijdens een ministeriële conferentie, georganiseerd door de Verenigde Staten, hoge Israëlische verantwoordelijken uitgenodigd voor een bezoek aan Marokko.

"De normalisatie van de betrekkingen met Israël is een historisch evenement dat herdacht moet worden, omdat het opnieuw hoop geeft en de weg opent naar een ongekende dynamiek", verklaarde het hoofd van de Marokkaanse diplomatie tijdens de virtuele meeting, georganiseerd ter gelegenheid van het 1-jarige bestaan van de Abraham-akkoorden.

Lees ook: Blinken organiseert ontmoeting tussen Israël en Arabische landen waaronder Marokko

Nasser Bourita verklaarde verder dat de weg open staat voor nieuwe samenwerkingen in de bedrijfswereld tussen de twee landen, dankzij de oprichting van de ondernemingsraad Marokko-Israël en de Marokkaans-Israëlische Kamer van Koophandel en Industrie (CCIMI).

"De diplomatieke missies tussen Marokko en Israël zijn beginnen werken na het bezoek van mijn vriend Yair Lapid (Israëlische minister van Buitenlandse zaken) aan Rabat vorige maand", vervolgde Bourita, volgens wie meerdere Israëlische verantwoordelijken, waaronder de ministers van Economie en Defensie, in de komende weken in de Marokkaanse hoofdstad worden verwacht.

Lees ook: Normalisatie Marokko-Israël was "vanzelfsprekend"

Onder het bewind van Donald Trump, voormalig president van de Verenigde Staten, hadden de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein hun betrekkingen met Israël op 15 september 2020 genormaliseerd. Soedan en Marokko deden enkele weken later hetzelfde. Marokko herstelde zijn betrekkingen met Tel Aviv op 10 december 2020, in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van het koninkrijk over de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team