Zoeken

Marokko en Israël willen volwaardige diplomatieke betrekkingen

28 juli 2021 - 19:36 - Wereld

©

Marokko en Israël zijn van plan om "volwaardige diplomatieke betrekkingen" met elkaar te onderhouden. Dit is althans wat een diplomatieke bron zegt, daags na de start van rechtstreekse vluchten tussen de twee landen.

In een verklaring aan de krant Times of Israel, zegt een diplomatieke bron dat de betrekkingen tussen Marokko en Israël "zullen worden omgevormd tot volwaardige diplomatieke betrekkingen". Een verklaring die komt na de opstart van de luchtverbindingen tussen de twee landen.

Zondag hebben de luchtvaartmaatschappijen El Al en Israir hun eerste vluchten van Tel Aviv naar Marrakech uitgevoerd. De nieuwe routes volgen op maandenlange besprekingen tussen het Marokkaans Verkeersbureau en Israëlische toerisme-professionals, aldus een persmededeling van het ONMT.

Lees ook: Hoe Marokko het toerisme vanuit Israël wil bevorderen

Er is een overeenkomst ondertekend tussen het Verkeersbureau en El Al voor de promotie van de bestemming Marokko. De luchtvaartmaatschappij zal drie vluchten per week aanbieden tussen de Ben Gurion Airport nabij Tel Aviv en de luchthaven Marrakech Menara. Deze vluchten zullen worden uitgevoerd door een Boeing 737-900ER, met een capaciteit van 16 passagiers in Business Class en 159 in Economy.

Vanaf 10 augustus zal El Al ook drie wekelijkse vluchten aanbieden naar de Mohammed V luchthaven van Casablanca. Marokko verwacht dat een derde luchtvaartmaatschappij, Arkia, vanaf september met vluchten zal beginnen.

Marokko en Israël ondertekenden op 21 januari een overeenkomst om rechtstreekse vluchten tussen de twee landen in te voeren, zonder beperkingen op het aantal vluchten en luchtvaartmaatschappijen die de nieuwe route kunnen exploiteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team