Zoeken

Marokko bemoeilijkt toegang reizigers

14 november 2021 - 16:20 - Marokko

©

Om de goede resultaten in de strijd tegen het coronavirus te behouden, hebben de Marokkaanse autoriteiten besloten om de controle bij de grenzen te versterken. Dat heeft het interministerieel comité voor het toezicht op Covid-19 zaterdag aangekondigd.

Naast de gezondheidspas en een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur, zullen reizigers afkomstig uit landen van de B-lijst bij hun aankomst in Marokko een dubbele controle ondergaan. Zo zal de temperatuur van alle reizigers uit de B-lijst landen worden opgemeten en een snelle antigeentest worden uitgevoerd.

Lees ook: Covid-19: Marokko groen op risicokaart

Om de antigeentest te verrichten zullen speciaal opgeleide teams worden ingezet bij alle havens en luchthavens in het koninkrijk, aldus een verklaring van het comité.

Lees ook: Covid Marokko: vierde vaccindosis niet uitgesloten

Passagiers die positief testen op het coronavirus, zullen geen toegang krijgen tot het Marokkaans grondgebied en naar hun land van herkomst worden teruggestuurd. De terugreis gebeurt in dergelijke gevallen op kosten van de luchtvaartmaatschappij of rederij waarmee de passagier naar Marokko reisde, behalve voor reizigers die in het koninkrijk wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team