Zoeken

Covid-19: nieuwe toegangsvoorwaarden voor Marokko (documenten)

19 november 2021 - 10:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft de lijsten bijgewerkt van landen met de classificatie A en B, en de coronamaatregelen met betrekking tot internationale reizen. De nieuwe bepalingen zijn sinds donderdag 18 november van kracht.

De nieuwe bepalingen houden rekening met het recente besluit van de Marokkaanse autoriteiten, dat op 13 november werd aangekondigd, om het controlemechanisme voor de toegang tot het Marokkaans grondgebied te versterken. Het gaat onder meer om het gezondheidsformulier voor passagiers, dat vóór het instappen online moet worden gedownload, een systematische dubbele temperatuurcontrole bij aankomst, een steekproefsgewijze controle door middel van een snelle antigeentest bij aankomst, het dragen van mondmaskers, het houden van een fysieke afstand en handhygiëne.

Lees ook: Marokko: boze toerismeprofessionals eisen krachtige maatregelen

Passagiers uit landen die op de A-lijst staan, moeten in het bezit zijn van een certificaat waaruit blijkt dat zij volledig ingeënt zijn tegen Covid-19. Hetzelfde geldt voor degenen die afkomstig zijn uit landen van lijst B. Onderdanen uit B-landen moeten ook een negatieve PCR-test voorleggen van minder dan 48 uur.

Marokkanen en in Marokko verblijvende buitenlanders die bij aankomst in het koninkrijk positief worden getest, zullen worden opgevangen door een gezondheidsstructuur en 10 dagen in quarantaine worden geplaatst, volgens het geldende gezondheidsprotocol. Elke andere passagier die bij aankomst positief reageert, krijgt geen toegang tot het nationale grondgebied.

Lees ook: Marokko: vaccinatiepas vanaf donderdag verplicht

Meerdere landen zijn door het ministerie van Volksgezondheid van de B-lijst geschrapt. Het gaat onder meer om Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Beide lijsten zijn gepubliceerd op het portaal van het ministerie van Volksgezondheid.

A en B lijsten:

Landen A-lijst Marokko
Landen B-lijst Marokko

In te vullen formulier:

Gezondheidsformulier Marokko - vliegtuig
Gezondheidsformulier Marokko - boot

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team