Zoeken

Marokko scherpt avondklok aan tijdens de Ramadan

9 april 2021 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft officieel bekend gemaakt dat er tijdens de maand Ramadan een avondklok van 20.00 uur tot 6.00 uur wordt ingevoerd. Vanaf 13 april mogen Marokkanen alleen in uitzonderlijke gevallen nog na 20.00 uur de straat op.

Het besluit is genomen op aanraden van de Wetenschappelijke en Technische Commissie van de Marokkaanse overheid. De regering laat in een verklaring weten dat de maatregel wordt genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan nu er steeds meer varianten van het virus opduiken in het koninkrijk.

Omdat Marokkanen tijdens de Ramadan veel bij elkaar op bezoek gaan en normaal gesproken ook het tarawih-gebed verrichten in de moskee, heeft de overheid besloten om de avondklok in te voeren. Hoe minder mensen met elkaar in contact komen, hoe kleiner de kans is dat ze elkaar besmetten is de redenering.

De Marokkaanse overheid sprak ook waardering uit voor de discipline die het Marokkaanse volk toont in het naleven van de gezondheidsmaatregelen. De bevolking wordt aangemoedigd om zich vooral aan de regels te blijven houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team