Zoeken

Marokko: vervroegde avondklok tijdens Ramadan

6 april 2021 - 20:20 - Marokko

©

In aanloop naar de maand Ramadan is er steeds meer duidelijkheid over de aanvullende maatregelen die er in Marokko tijdens de heilige maand worden ingevoerd om een derde golf van het coronavirus te voorkomen. Het lijkt zeker dat er tijdens de Ramadan een speciale avondklok wordt ingevoerd.

Het voornemen om een avondklok van 19.00 uur in te voeren tijdens de Ramadan is ingegeven door de toename van het aantal besmettingen met verschillende varianten van het coronavirus in Marokko.

Alleen Marokkanen die voor hun werk of een noodgeval ’s avonds buiten moeten zijn, kunnen hiervoor een autorisatie krijgen. De avondklok is van kracht tot aan het Fajr-gebed, meldt de krant Al Ahdath Al Maghribia.

Na een enorme toename van het aantal besmettingen na Eid Al-Adha in 2020, wil de Marokkaanse overheid tijdens de aankomende Ramadan het zekere voor het onzekere nemen om een derde golf van het coronavirus te voorkomen. Wetshandhavers en ordediensten krijgen de opdracht om de nieuwe regels streng te gaan handhaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team